Olej kokosový s ghi RAW 750ml, Green Pasture

Kód: 26150
Neohodnoceno
878,90 Kč 764,26 Kč bez DPH 117,19 Kč / 100 ml
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kombinace cca 75% extra panenského kokosového oleje blue breeze a 25% ghee (přepuštěné máslo) ze smetany krav, pasoucích se pouze na čerstvé trávě ("grass fed").

Ghee dodává této kombinaci skvělou máslovou chuť, díky které může nahradit máslo nebo být použita pro recepty, kde se užívá klasický kokosový olej nebo jiné tuky.

Je perfektní pro veškeré zdravé vaření, pečení, přípravu dobrých jídel a jiné potřeby výživného tuku.

Je bez kaseinu a bez laktózy!!!

Dodává hojnost výživných MCT tuků, včetně mastných kyselin: Lauric acid (více o kyselině Laurové čti níže), Myristic acid, Caprylic acid, Conjugated linoleic acid (CLA), Butyric acid, Palmitic acid, Capric acid

 

Ghee - 25% obsahu:

Ghí je sanskrtský termín pro přepuštěné máslo. I když se z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. V Ajurvédě se považuje za elixír života, neboť má omlazující a regenerační účinky. Ghee posiluje látkovou výměnu a obranné síly organismu. Napomáhá detoxikaci, protože váže v těle jedy, které jsou rozpustné v tuku, a odvádí je ven. Ajurvéda pohlíží na ghee jako na zásadní potravu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu, dobré trávení a to díky jeho léčivým omlazujícím vlastnostem. Zároveň je považováno za nejlepší produkt pro přípravu smažených jídel. Je zásadní složkou v indické kuchyni, mnohem více než v západní kuchyni máslo nebo margarín. Je připravováno slabým vařením nesoleného másla ve velkém hrnci do bodu, kdy se z něj vyvaří všechna voda, což se stane v následujících dvaceti až třiceti minutách (máslo obsahuje přibližně 20 % vody) a na povrchu a na dně se objeví usazenina z mléčné bílkoviny. To, co tímto způsobem z másla zbude, je čistá zlatavá tekutina a pevné částečky na dně hrnce. To zlaté a tekuté je ghee.

Ghee neobsahuje sůl ani laktózu a tak je přínosný pro ty, kdo nemohouou jíst mléčné výrobky. Ghee aktivuje zažívací procesy a to pomáhá zlepšit přijímání potravy. Posiluje mozek a nervovou soustavu a zlepšuje paměť. Podporuje činnost tkání a flexibilitu těla. Ghee je nepostradatelnou výživou pro plíce, srdce a kůži. Je základem všech ajurvédských léků na kožní choroby. V případě suché nebo popálené kůže či rtů je čisté ghee nejúčinnějším lékem. Pro miminka je ghee nejlepší pleťovou výživou a tonikem.

Ghee je 100% tuk.

Posiluje obranyschopnost, Účinná prevence proti rakovině a nádorům, Podporuje a urychluje trávení, Zlepšuje pravidelnou stolici, Prevence kardiovaskulárních onemocnění, Snižuje vysoký krevní tlak, Podporuje pevné kosti a kloubní tkáň, Zajišťuje krásnou pokožku, vlasy a nehty, Zklidňuje nervový systém, Podporuje funkci mozku a paměti, Odstraňuje migrény, Zlepšuje zrak, Účinné při léčbě plicních a srdečních chorob, Vynikající při chronických bolestech kloubů, Považován za zázračný lék na ostrou bolest hlavy, astma, revma, popálení kůže na rukou a nohou, Má pozitivní vliv na plodnost, Při únavě se doporučuje masáž z ghee nebo jeho přímá konzumace

 

Kokosová část: 75% obsahu

"Extra virgin" kokosový olej vysoké kvality od top producenta Green Pastures. RAW, Organic, vyrobeno z čerstvých kokosů.

Už v roce 1930 cestoval zubař Dr. Weston Price po jižním Pacifiku a zkoumal tradiční způsoby stravování a jejich vliv na zdraví obecně a stav chrupu. Objevil, že strava bohatá na kokos byla zdravá a vyvážená i přes vysoký obsah tuku. Srdeční choroby se prakticky nevyskytovaly.

Mnohé studie na obyvatelstvu Pacifických ostrovů, které získává 30-60% veškerého příjmu kalorií z plně saturovaného kokosového oleje, vykazují téměř nulové množství kardiovaskulárních nemocí.

Ve skutečnosti neexistuje žádný důkaz, že by přirozeně vysoce nasycené tuky měly jakýkoliv škodlivý vliv.

Díky 60 let trvající negativní propaganděmýtům vůči přirozeně nasyceným olejům, byste asi odhadovali, že tyto komunity budou postiženy ucpanými arteriemi, obezitou a srdečními nemocemi. Není tomu tak. Naopak správné nasycené tuky vč. kokosového oleje ukazují vitální efekt pro tělo.

Mastná kyselina laurová

(pozn. 50% kokosového oleje tvoří vzácně se vyskytující kyselina laurová. Tělo mění kyselinu laurovou na monolaurin, který má anti-virální, anti-bakteriální a anti-protozoalní působení. Monolaurin dokáže zničit viry s lipidovým obalem, jako jsou: HIV, herpes, spalničky, chřipkové viry, dále mnohé patogenní bakterie a protozoa jako střevní lamblie. Kyselina laurová je silný ničitel virů a bakterií a kokosový olej obsahuje více kyseliny laurové než kterákoliv jiná přírodní látka na zemi. Kyselina laurová je jeden z klíčových důvodů, proč bychom měli uvažovat o zařazení kokosového oleje do jídelníčku, ve stravě nemáme moc jiných zdrojů monolaurinu.)

Mastná kyselina kaprová

(pozn. obsažená v menším množství v kokosovém oleji také přispívá k anti-mikrobiálnímu působení kokosového oleje)

MCT TUKY

(pozn. Kokosový olej se ze 2/3 skládá ze středně dlouhých mastných kyselin, někdy se jim říká také středně dlouhé triglyceridy nebo triglyceridy se středním řetězcem (používá se anglická zkratka MCT). Tento typ mastných kyselin přináší mnoho příznivého při péči o zdraví. Kokosový olej je nejbohatším zdrojem těchto zdravých středně dlouhých mastných kyselin (MCT).

MCT snadno pronikají buněčnými membránami a nepotřebují speciální enzymy k tomu, aby je tělo efektivně využilo, jsou snadno stravitelné, podporují metabolismus a snadno se mění v energii. Několik studií ukázalo, že MCT mohou zlepšit fyzický a atletický výkon.

Navíc, výzkum ukázal, že díky svému metabolickému efektu zvyšuje kokosový olej aktivitu štítné žlázy. A asi jste slyšeli, že tzv. „líná“ štítná žláze je jedním z důvodů, proč se některým lidem nedaří zhubnout i přes veškerou snahu. Kromě ztráty nadváhy jsou i další výhody povzbuzení metabolismu – urychlí se i proces regenerace. Buňky se rychleji regenerují, nahrazují se staré buňky a celkový imunitní systém lépe funguje.

Kokos má širokou škálu zdravotních účinků díky výživnému obsahu a jeho olej ho dělá pozoruhodným zdrojem živin a léku. Je to rozhodně jeden z nejzdravějších olejů na světě navzdory skutečnosti, že má vysoký obsah nasycených tuků.

Je tepelně stálý a je proto velmi vhodný při vaření. Velmi pomalu oxiduje, vzdoruje žluknutí a má životnost přibližně dva roky – panenský kokosový olej vytvořený procesem mokrého mletí má "věčnou" trvanlivost.

Má antibakteriální účinek, je vynikající na masáže a péči o pokožku těla.

 

Obsah: 750ml.

Doplňkové parametry

Kategorie: OLEJE, GHÍ, OCTY, UMEBOSHI
Hmotnost: 1.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: