Mouka cizrnová hladká 250g, Adveni
Kód: 4049Detailní popis produktu
SLOŽENÍ: 100 % mletá semena cizrny
TIPY K POUŽITÍ:
Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování.
- na slané pečení i pro přípravu sladkých dezertů
- na zahuštění polévek a omáček
- na placky (italská cecina, indická pudla besan)
- smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování
- na noky a knedlíky
Cizrnová mouka chuťově připomíná oříšky. Při pečení a vaření ji používejte bez předchozí úpravy. Při přípravě nepečených dezertů ji nasucho orestujte, než zezlátne a začne příjemně vonět. V indické kuchyni se často restuje dozlatova a poté míchá s přepuštěným máslem, cukrem a kořením.
Tato hladká cizrnová mouka je vhodná přdevším na italské a indické recepty (placky, sladkosti), a také na obalovací těstíčka.
RECEPT - ITALSKÁ CECINA
Z mouky a vody umícháme hladké těstíčko hustoty asi jako na palačinky a necháme ho 4 hodiny odležet. Poté vmícháme sůl a olej. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20–25 minut, dokud povrch nezezlátne. Po upečení nakrájíme na kousky a ihned podáváme.
Poznámka
Italové cecinu pečou na předehřátém plechu vylitém dostatečným množstvím oleje. Já jednak tuky omezuji, jednak jsem líná drhnout napečený plech, takže jsem zvolila variantu s pečicím papírem.
Doba pečení záleží na tloušťce těsta a výkonu trouby, je potřeba hlídat, aby cecina zezlátla, ale nepřipálila se.
Zdroj: www.receptyadveni.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | MOUKY, CHLEBOVÉ SMĚSI |
---|---|
Hmotnost: | 0.26 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.