Houba Jidášovo ucho 100g

Kód: SUS010
Neohodnoceno
89,10 Kč 77,48 Kč bez DPH 89,10 Kč / 100 g
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ucho Jidášovo je černá houba, která je v asijské kuchyni nepostradatelnou ingrediencí. Je ceněná zejména pro svou křupavost a pevnou konzistenci. Využívá se mimo jiné také pro vytvoření tmavých kontrastů ve světlých nebo barevných pokrmech.

Ucho Jidášovo je tradiční čínská pochoutka, nezbytná v asijských pokrmech. Výskyt této houby bývá na odumřelém, padlém dřevě. Roste na listnatých stromech, nejvíce však na bezu černém. Houba se objevuje na podzim, někdy ji můžeme najít i v zimě, a to ve velmi hojném počtu. Ucho Jidášovo je nejen výborné v kuchyni, ale také velmi zdravé. Pomáhá při bolestech žaludku, redukovat krevní tlak, posilovat imunitní systém. Obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek. Ucho Jidášovo nabízíme v sušeném stavu.

Historie

V Číně byla houba známa již 300 let před n. l., a to nejen jako výborný pokrm, ale i díky svým blahodárným účinkům na lidský organismus. Jak už její název napovídá, houba poprvé podle pověsti vyrostla na stromě, kde se oběsil Jidáš.

Vzhled

Ucho Jidášovo je houba velmi pružná, vrásčitá, rosolovitá, hladká a tvarem podobná lidskému uchu. Dorůstá velikosti 2 až 12 cm. Barva bývá hnědá i červenohnědá. Roste v trsech. Po usušení je houba černá.

Použití

Ucho Jidášovo se výborně hodí do zeleninových a masových pokrmů, nejvíce pak do číny díky své křupavosti. Houba se dá také použít do polévek, omáček, těstovin. Výborná je i do rizota. Využívá se k vytváření tmavých kontrastů ve světlých nebo barevných pokrmech a je možné ji (na rozdíl od jiných hub) i znovu ohřát. Před použitím doporučujeme houbu namočit na 1 až 2 hodiny do vody a poté ji 20 minut povařit.

Doplňkové parametry

Kategorie: OCHUCOVADLA
Hmotnost: 0.12 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: